Egy sportoló gondolatai...

Összefogással állítsuk meg a koronavírust

2020. március 18. - Laon

A napokban már minden emberre kihatással van, a koronavírus által kialakult „vész” helyzet. A média többnyire hasznos információval és tanáccsal látja el az embereket, amelyet egyre többen betartanak.
Rengeteg kritika érte a szakembereket, de úgy érzem, amit tudnak ebben a nem várt helyzetben, azt próbálják erőn felül is megtenni az ország lakóiért. Ilyenkor kellene a rosszindulatú megjegyzéseket és gondolatokat teljes mértékben félretenni, és közösen, összefogva bebizonyítani, hogy megállítható ez a félelmetes pusztításra is képes járvány. Tanulnunk kell abból, amiket látunk más országokban, ahol már tetőzik, vagy épp végéhez közelít. Nem szégyen segítséget kérni olyantól, aki már tapasztalta, és jobban tudja mivel is néz épp farkasszemet.

korona5.jpg

Aki csak teheti, maradjon otthon a megelőzés érdekében

Az tény, hogy akarva vagy akaratlanul, de pánikhelyzetet generáltak a vezetők, bár van is mitől félni ez tény. Fel kell az embereknek fogni, itt a legfontosabb, hogy ne terjedhessen kedvére ez a vírus, ennek pedig a megelőzése nem más, mint a médiákban már többször közölt módszer. Amikor csak teheti az ember, akkor maradjon otthon, továbbá a tudatos kézfertőtlenítés és a távolságtartás is nagyon fontos.

korona4.jpg

Mielőtt bezárkóznak az emberek, fel kellett tölteni a készleteiket 

Elítélem azokat, akik az idősebbeket megszólták, hogy tele volt velük minden bolt mikor arra kérték őket maradjon minden „szépkorú” otthon. Véleményem szerint, ők teljes mértékben tisztában voltak azzal, hogy ők az elsődlegesen veszélyeztetett korban vannak, tehát mielőbb próbálták feltölteni anyagi forrásaik lehetőségéhez mérten a készleteiket (ami érthető), felkészülve arra, hogy nem mehetnek majd sehova. Ez többnyire szerintem sikerült is, mert az elmúlt napokban, már csak elvétve találkozni idősebb emberekkel az utcán és a boltokban. Azt nem várhatta senki, hogy majd csak egyik napról a másikra a négy fal közt maradnak, a „túléléshez” szükséges készletek nélkül.
A másik kritizált réteg a fiatalok, akik az iskolai időszakot megszakító döntést, először egy szünetnek fogták fel, fittyet hányva arra, hogy milyen fontos és veszélyes oka volt ennek. Érzékelhető, hogy a napokban már ebben is hatalmas változás állt be, gondolom a média és a szülök tájékoztatásának is köszönhetően.

korona3.jpg

Figyeljünk egymásra, és teljesítsük a szakértők kéréseit a magunk érdekében

Életünk egyik legmeghatározóbb mérföldköve lehet most ez. A médiában, és most ezzel a bejegyzésemmel ÉN is arra kérek mindenkit, álljon be a sorba, közösen, együtt, most mint magyar a magyarért, egymásért tegyük ezt meg, és tartsuk be a szabályokat. Ez mindannyiunk érdeke, a jövőnk, gyermekeink és unokáink jövője a tét.
Az elmúlt napokban mindenki beszerezte, amire szüksége lehetett, de természetesen megfelelő szabályozással, vagy akár külső segítséggel majd akár egy kijárási tilalom alkalmával is beszerezhető a szükséges tétel. Nem kell félnünk, ha összefogunk és egymást segítve ebben a helyzetben, megtesszük, amit megkövetel a helyzet

korona2.jpg

Amikor csak tehetjük, mossunk meg a kezünket

Részemről elmondanám, hogy kicsit sem félek, pedig veszélyeztetett lehetek egy korábbi betegségem által, melynek kezelését követően, a kemoterápia igen csak letörte a testem védelmi rendszerét. De mégis pozitívan állok a kihívás előtt mint egy igazi sportember, segítve így is másoknak, mert egy csapatjátékos ilyenkor is csapatban gondolkodik. Ha valaki segítséget kér, azt hallgassuk meg és ne forduljunk el tőle, mert jót tenni jó, és sosem tudhatjuk, mikor szorulunk mi is majd más segítségére. Félre kell most tenni mindent, és közösen, együtt sikerülni fog a koronavírus megállítása, ebben biztos vagyok!

Azoknak, akik kimondhatjuk, hogy életüket is kockáztatva segítenek másoknak ebben a helyzetben, akik nem tehetik meg, hogy otthonról dolgoznak, nekik nem lehet elégszer mondani azt, hogy KÖSZÖNJÜK. 

Jó egészséget mindenkinek, együtt sikerülni fog!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://laonvelemenye.blog.hu/api/trackback/id/tr8915533928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.